30 seconden video vertelt meer dan 1000 woorden

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. En 30 seconden video zegt nóg meer. Het mooiste: het kan je organisatie meer omzet opleveren. Hoe en waarom? Dat leggen we je graag uit.

Uniek, herkenbaar en eigen beeld is je kracht

We hebben het al vaker gezegd, bijvoorbeeld in de blog ‘Waarom een eigen foto het altijd wint van een stockfoto‘, uniek, herkenbaar en eigen beeld is enorm waardevol voor jouw organisatie. Of je nu multinational bent of kleine ondernemer met een winkel. Dat maakt niet uit. Jouw doelgroep zit op jou en je product of dienst te wachten. Maar dan moeten ze je wel kennen.

Als ze je niet kennen, kunnen ze niet van je kopen

En dat ‘kennen’, daar kun je het verschil maken met video. Natuurlijk kun je een prachtige tekst schrijven, of laten schrijven, waarin je jezelf voorstelt, uitlegt waarom je doet wat je doet en waarom mensen dat bij jou moeten afnemen. Maar helaas is de realiteit dat er op internet niet zo goed gelezen wordt. De mens is lui geworden online. Waar we wel even de tijd voor willen nemen? Een video kijken. Achterover leunen en informatie tot ons nemen.

Laat jezelf zien, dat verkoopt

Veel organisaties zich blijven verschuilen achter hun product. Dat klinkt heftiger dan het is, maar als je om je heen kijkt zie je het overal gebeuren. Online wordt je overspoeld door producten of diensten die je van organisaties kunt afnemen. Maar zelden zie je de eigenaar of initiatiefnemer zélf vertellen over het product of over de dienst. En wanneer je dat wel ziet, zie je ook hoe veel likes, views en engagement dat oplevert. Jezelf laten zien, en beter nog; laten zien en horen, verkoopt simpelweg beter.

Geen schaamte, mensen zitten op je te wachten

Wat we vaak terug krijgen van ondernemers is; “Leuk, maar daar zit toch niemand op te wachten?”. Daar kunnen we kort over zijn: jawel, daar zitten mensen wél op te wachten. Mensen doen namelijk graag zaken met mensen. Mensen nemen graag een product of een dienst af van iemand die ze kennen, die ze vertrouwen. En hoe kun je iemand nou kennen, laat staan vertrouwen als je niet weet wie die persoon is? De klantenkring die nu al bij je koopt doet dat in veel gevallen om jou. Gebruik dat gegeven en zet het in om ook mensen die jou en je organisatie niet kennen te overtuigen.